Data: 2010-12-09 19:21:41
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: witek J <j...@p...p.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka used his keyboard to write :
> Dnia Thu, 09 Dec 2010 15:51:14 +0100, medea napisał(a):
>
>> (...)
>>> Obecnie po zsekwecjonowaniu genomu drożdży S.cerevisiae (piekarnicze)
>>> wiemy, że maja ... 5885 białek! W większości całkowicie różnicych się od
>>> siebie funkcjami i budową. Ale są tez takie białka jak histony - które
>>> są identyczne w drożdżach, pszenicy czy komórkach człowieka.
>>
>> A! W takim razie dziękuję bardzo za wyjaśnienie.
>
>
> Piszesz, jakbyś zrozumiała.
>
Nie oceniaj innych po sobie
>Do czego (jako statystyczny klient piekarni) uzyjesz informacji o histonach
> i sekwencjonowaniu genomu drożdży? A, wiem, ta informacja posłuży Tobie
> oraz innym zjadaczom chleba do odróżnienia tego "zdrowego" od "paskudnego"
> po etykiecie :-)
Ta informacja nie dotyczy sposobów rozróżniania rodzajów chleba, ale
jest wyjaśnieniem, które w widoczny sposób pokazuje jakie głupoty
pleciesz teraz i w innych miejscach (np. "magiczne znikanie białek
komórek roślinnych w procesie pieczenia chleba".
Wiek
|