Data: 2010-12-09 19:21:20
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-12-09 20:17, Aicha pisze:
> W dniu 2010-12-09 11:13, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 09:11:50 +0100, Aicha napisał(a):
>>
>>
>>> "Może najkrócej: drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO
>>> się znaleźć w chlebie prócz glutenu."
>>>
>>> Gdzie tu jest choćby piśnięte, że coś (inne białko) oprócz glutenu
>>
>> Jest o białku drożdży:
>> "(...)drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się
>> znaleźć w
>> chlebie prócz...(...)".
>>
>> Słowo "prócz" łączy w mojej wypowiedzi wymienione przeze mnie drożdże z
>> drugim rodzajem białka:
>> "(...)...prócz glutenu."
>>
>> Wystarczy umiejętność czytania oraz rozumienia zdań pojedynczych
>> złożonych,
>> ale widzę, że to ponad Twoje siły. Te swoje pornoopowiastki pewnie
>> piszesz
>> zdaniami pojedynczymi i równoważnikami zdań, jak była salowa a dziś
>> wielka_polska_pisarka_Grochola swoje wypociny dla analfabetów.
>>
>>> istnieje w mące?
>>
>> Napisałam "W CHLEBIE":"(...)Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się
>> znaleźć
>> w chlebie prócz glutenu."
>> Może Ci rozbiór logiczny tego zdania zrobić?
>
> Hahaha. To teraz moje tłumaczenie dla opornych: Mąka jest w chlebie. A
> skoro białko chlebowe (uproszczenie, nie nazwa systematyczna) składa się
_WEDŁUG CIEBIE_
> z białka drożdżowego plus glutenu, to znaczy, że w mące nie ma innego
> białka oprócz glutenu. CBDU.
> I EOT, bo szkoda mojego czasu.
--
Pozdrawiam - Aicha
|