Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!easynet-mong
a!easynet.net!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy jest tutaj ktos z Holandii...?
Date: Thu, 08 Nov 2001 22:11:52 +0000
Organization: Home
Lines: 31
Message-ID: <6...@4...com>
References: <3...@k...net.pl> <9sefmc$8om$1@news1.xs4all.nl>
<9seqvv$rlq$1@neon.noos.net>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-836.awesome.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsg4.svr.pol.co.uk 1005258190 8098 62.25.131.68 (8 Nov 2001 22:23:10 GMT)
NNTP-Posting-Date: 8 Nov 2001 22:23:10 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:79959
Ukryj nagłówki
>> 500g zelfrijzend bakmeel
>> 350g bruine basterd suiker
>> kostka bakboter
>> 5 lyzeczek lub cos wiecej mleka
>> 5 lyzeczek speculaaskruiden
>>
>> Make i basterdsuiker wsypac do michy. Maslo pokrojone w kosteczki, mleko i
>> speculaaskruiden do tego. Ugniatac. Piec rozgrzac do 175 st. Wysmarowac
>> blache. I pepernoten wyrabiac, my robimy wieksze okragle plaskie
>ciasteczka.
>> Co ja sie tam w guziczki bede bawic. I do pieca, wazne zeby w srodku
>> ustawiona blacha byla a nie gdzies na samej gorze. Jak dlugo piec? Nawet
>nie
>> wiem, my wyciagamy i sprawdzamy i tak sie nikt juz doczekac nie moze.
>> Lepsze sa od kupnych. Moze cie rozczarowalam, ale nie jestem zadna
>> keukenprinces i nic innego korzennego nie znam.
>
>Hola !!
>Tu jest grupa polskojezyczna !
>To po co czas marnuje, zeby na polski moje przepisy tlumaczyc ?!
>
>Mechcia, Magda, Szefowa !! Kto tu porzadku pilnuje ??!!??
>
>Ewcia (wzburzona)
to tylko nam trzeba Waldka wolac i sprawa rozwiazana, a ze zemsty
mozesz rzucic przepis we Franglais!
K
K.T. - starannie opakowana
|