Data: 2005-02-18 17:42:28
Temat: Re: Czy kapusty w bigosie ...
Od: "waldek" <A...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> In article <cv4u1e$7gi$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> Sławek SWP <s...@w...pl> wrote:
>
>> W: news:wlalos-11C013.15171418022005@newsfeed.onet.pl
>> Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
>> Było:
>> ...
>>> Zawsze gotuję razem, jeżeli w ogóle dodaję słodkiej kapusty.
>>> Dzięki temu słodka dłużej maceruje się w soku kwaśnej i bigos
>>> jest bardziej jednorodny.
>>
>> Ale słodką obgotowujesz i wylewasz ? Czy z tą pierwszą wodą jest
>> całość ?
>
> Nie, dorzucam słodką do kwaśnej i stawiam na ogień. Rozumiem, że ty
> wstępnie blanszujesz. Tylko po co?
===
Pewnie po to, aby pozbyć się specyficznego posmaku.
waldek
===
|