Data: 2004-03-12 13:30:57
Temat: Re: Czy ktos zna i jak robi...
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> ....( uwaga nie robie sobie jaj bo znam to pod takimi nazwami)
> wsioche, lamieszke, psioche lub sialamache ...???
> Moze urozmaice sobie to tanie danie:-))
>
>
> jedrus
>
>
>
Witam!
O ile wiem "psiochę" można nadziewać różnymi farszami np. grzybowym lub
mięsnym lub polewać sosem. Tradycyjna, to polana skwarkami.
Wykonanie :
ugotować zimniaki, odlać wodę, ale nie całą / zostawić trochę na dnie/, do
masy dodawać mąkę pszenną, całość mieszać. Odstawić najlepiej na brzeg płyty
kuchennej lub na płytkę, żeby "doszła".
pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|