Data: 2003-10-14 09:56:59
Temat: Re: Czym czuc´ tanie sery ples´niow
Od: w...@o...pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Grzegorz Janoszka <G...@p...onet.pl-----USUN-TO> wrote:
> Mam pytanie odnos´nie tanich serów ples´niowych, takich np. brie za 4z?
> ma?e opakowanie. Wszystkie mi s´mierdza˛ amoniakiem albo chlorowodorem,
> nie moge˛ zjes´c´ i wyrzucam :(
> Taki... "zapach" jest normalny? Aha - tylko skórka tak pachnie, jak
> sie˛ ja˛ odkroi, to serek jest OK...
Podejrzewam, ze jezeli ser plesniowy pachnie amoniakiem lub
chlorowodorem, to znaczy, ze dotknal go proces gnilny. Nie zalezy to
oczywiscie od jego ceny, lecz od warunkow produkcji lub pakowania lub
przechowywania.
Wladyslaw
|