Data: 2003-10-20 13:51:32
Temat: Re: Dlaczego bita śmietana się zwarzyła?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mangha" <RedXIII@[do wycięcia]wp.pl> napisał w wiadomości
news:bmv1uo$19n$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Dzięki za wszystkie rady, żeczywiście popełniłam parę błędów - za tłusta
> śmietana, za wysokie obroty, nie schłodzona miska... Przerzucę się na
ręczne
> ubijanie...
Nie jestem pewna, czy slodzik nie mial wplywu na zwarzenie. Nastepnym razem
dosyp slodzika do malej ilosci bitej smietany i sprawdz, jaki bedzie efekt.
Wydaje mi sie, ze slodzik ma odczyn kwasny i to moze byc przyczyna
zwarzenia.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|