Data: 2003-10-20 07:44:33
Temat: Re: Dlaczego bita śmietana się zwarzyła?
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mangha" <RedXIII@[do wycięcia]wp.pl> napisał w wiadomości
news:bmtj8m$l8m$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Cześć! Zważyła mi się bita śmietana. Ubiłam ją mikserem - stopień ubicia
> odbiegał od ideału, jakaś dziwna była od początku (Piątnica 36%). Dodałam
> sztucznego słodzika zamiast cukru, zamieszałam i śmietana się zważyła. Co
> może być przyczyną - śmietana czy słodzik? O może metoda?
Mi kiedys smietana sie zwarzyla, bo, jak sie potem okazalo, byla
niepierwszej swiezosci. Nie popatrzylam na termin przydatnosci w sklepie.
Przekroczony nie byl, ale tak tuz, tuz. ja zawsze cukier dodaje w trakcie
ubijania. Dobrze zrozumialam, ze dodalas na samym koncu?
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
|