Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Do XL - NTG Re: Do XL - NTG

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Do XL - NTG

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!feeder.erje.net!1.eu.feeder.erje.net!ecngs!testfeeder.ecngs.de!81.171.118
.61.MISMATCH!peer01.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-
02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!no
t-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Do XL - NTG
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <56165d7a$0$8376$65785112@news.neostrada.pl>
<z9ho4twkyiop.17hhn3x220we3$.dlg@40tude.net> <mv6aq0$kom$1@dont-email.me>
<lw852pv7ytu2$.npl05a9rm01g.dlg@40tude.net> <mv6slc$sgi$1@dont-email.me>
<56176521$0$596$65785112@news.neostrada.pl>
<5617da89$0$8375$65785112@news.neostrada.pl>
<5617e185$0$8376$65785112@news.neostrada.pl>
<5617e4ff$0$27516$65785112@news.neostrada.pl>
<5617e86b$0$27520$65785112@news.neostrada.pl>
<5617f3b0$0$600$65785112@news.neostrada.pl>
<5617f686$0$8372$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Fri, 9 Oct 2015 20:09:18 +0200
Message-ID: <1a333pq2caejy$.19jq48ohhkxnh$.dlg@40tude.net>
Lines: 27
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.31.161.38
X-Trace: 1444414162 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27516 83.31.161.38:8319
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2393
X-Received-Body-CRC: 2861848224
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366440
Ukryj nagłówki

Dnia Fri, 9 Oct 2015 19:16:58 +0200, FEniks napisał(a):

> Chociaż schab w galarecie bywa, ale to chyba właśnie z żelatynowej.

Każda mięsna jest żelatynowa.
No i dedykacja dla Pszemola przy okazji:
"Do galaret najlepiej jest używać żelatyny. Na wsi, gdy jej zabraknie,
można ją zastąpić sztamem z nóżek cielęcych. I tak: na jedną kwartową formę
bierze się 8 nóżek cielęcych, co odpowiada 4 łutom żelatyny, nóżki te wymyć
czysto, odrzucić kości, zalać trzema kwartami wody i gotować jak rosół,
szumując aż mięso rozgotuje się zupełnie, przecedzić przez sito, tłustość
zebrać, postawić jeszcze na ogniu, wlać parę białek rozbitych z wodą, znów
przecedzić przęz gęste płótno i wstawić, niech się gotuje dopóki nie
zostanie płynu pół kwarty. Żelatyna do galaret nie klaruje się białkami,
tylko po rozpuszczeniu odstawia się, wlewa łyżeczkę wody zi-mnej, a po
odłączeniu fusów wlewa do galaret

Przepis pochodzi z książki kucharskiej
?PRAKTYCZNY Kucharz Warszawski?
zawierający 1503 przepisy różnych potraw
oraz pieczenia ciast i przygotowywania zapasów spiżarnianych.
(Warszawa 1886)
numer przepisu: 720"

He he.
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Qrczak
09.10 Trefniś
09.10 Qrczak
09.10 Pszemol
09.10 Pszemol
09.10 Ikselka
09.10 Ikselka
09.10 Pszemol
10.10 Pszemol
10.10 Pszemol
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?