Data: 2015-10-14 21:42:41
Temat: Re: Do XL - NTG
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
news:op.x6igahx1u09i5n@tncap.home...
>>>> Przestrzegam, takie zalane kwasem mlekowym ogóry można spotkać nawet na
>>>> lokalnych targowiskach.
>>>
>>> MOŻNA? - to jest powszechne! TRUDNO spotkać inne!
> (...)
>
> Podpiąłem się powtórnie, żeby zapodać pewien link:
>
> http://vitalia.pl/artykul6843_Kiszona-czy-kwaszona-j
ak-producenci-z-nas-drwia.html
>
> "Praktyki takie (zalewanie kwasem mlekowym przyp. mój) mogą być stosowane
> przez nieuczciwych producentów, którzy pragną tym sposobem szybciej
> obniżyć pH a tym samym szybciej otrzymać produkt finalny (nie powoduje to
> w żaden sposób przyspieszenia fermentacji mlekowej)."
>
> To dla wiedzy tych, którzy wątpią w sensowność i prawdziwość takich
> praktyk producentów.
W jaki sposob to, że ktoś opublikował swoje podejrzenia na stronce
vitalia.pl jest w jakikolwiek bardziej wiarygodne od tego jak ktoś inny
opublikował swoje podejrzenia na pl.rec.kuchnia?
> Warto przeczytać cały wywiad z dr. Kidoniem z Zakładu Technologii Owoców i
> Warzyw Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu na temat kiszonek/kwaszonek.
O tak, warto - dowiemy się z niego że kiszona/kwaszona to jednak synonimy,
tak jak od początku pisałem, a co wyśmiała nasza Krynica Wiedzy Wszelakiej.
Polecam lekturę!
|