Data: 2012-05-30 13:33:17
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-05-29 16:01, Anai pisze:
>> Ja karkówkę szpikuję czosnkiem, marynuję tym co mi w ręce wpadnie (albo
>> gotową marynatą), po 1 do 2 dób w lodówce obsmażam mięso ze wszystkich
>> stron, pakuję w rękaw, podlewam piwem i piekę. Nigdy nie wyszła twarda
>> albo sucha... szynka - zdarzało się, schab - też ale karkówka nigdy ;)
>> Co do sosu, to 1 cebulę kroję w półplasterki, wrzucam na gorący olej,
>> dodaję łyżkę mąki, robię ciemną zasmażkę, którą rozprowadzam tym co mi
>> zostało z pieczenia mięsa, jeśli za gęste rozrzedzam wodą a ostatnio
>> piwem (sos ma ciekawy smak).
>>
>> Karkówkę na grilla kroję na dość grube plastry (1-1,5cm), rozbijam
>> (niezbyt mocno) i marynuję w marynacie z dodatkiem musztardy.
>
> Dzięki! Chociaż ta musztarda już mocno po obiedzie. ;)
A to była Towja ostatnia karkówka w życiu?
qr.a
|