Data: 2006-03-09 23:05:09
Temat: Re: Dobry schabowy z kapustą
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Skrapi" <m...@-...pl> wrote in message news:duq8ua$qhr$1@news.mm.pl...
> > Najlepszy ze schabu, to jest stek ze schabu z cebulka.
>
> Wlasnie "chodzi za mna" prawdziwy stek.
> Chetnie uslysze/przeczytam ciekawy przepis.
>
> Pozdrawiam wszystkich Skrapi
Taki stek, to podaja tylko w jednym barze na stacji benzynowej, udalo mi sie
go zrobic. Tak go poznalem, tzn tego steka.
Ja robie w ten sposob:
Schab bez kosci, lekko rozbijam, przyprawiam tylko sola, (w orginale
szukalem tej przyprawy, ktora przyprawial ten kucharz 'na stacji benzynowej'
; ten smak udalo mi sie uzyskac przyprawa knora, "przyprawa do kurczaka
pieczonego" - sklad tej przyprawy to pewnie papryka, sol i jakies
zmiekczajace). Smaze na goracym smalcu do lekkiego zrumienienia z dwoch
stron, po usmazeniu wrzucam na patelnie pokrojona cebule. Gotowe.
Najwazniejsze, steki smazy sie tuz przed podaniem.
Pozdr
maf
|