Data: 2020-08-09 23:51:09
Temat: Re: Drylownica do wisni
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 09.08.2020 o 22:31, cef pisze:
> W dniu 2020-08-09 o 20:26, FEniks pisze:
>> W dniu 09.08.2020 o 18:18, cef pisze:
>
>>> https://drive.google.com/file/d/1Nnnhn3cF8AKBdR7wWSU
KtlHt4wPbMYic/view?usp=sharing
>>
>>
>> Ciekawa potrawa. Czy to zapiekany krem budyniowy czy nieudana
>> babeczka? ;)
>
> Tam jest spód z kruchego ze zblendowanych ciasteczek maślanych,
> masła, czekolady i może czegoś jeszcze, potem masa bardziej serowa
> niż budyniowa, jakieś jajko i cukier - a na wierzchu - już po
> upieczeniu - coś w rodzaju frużeliny z wiśni.
> Kombinacja w stosunku do oryginalnego angielskiego przepisu,
> bo żonie się też widoczek spodobał, a nie wszystkie składniki znane w
> naszej kuchni.
> Ale warto było się natrudzić.
I to się je na ciepło, czy po schłodzeniu?
Ewa
|