Data: 2014-11-01 22:21:53
Temat: Re: Dynia Ambar.
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-01 22:19, Qrczak pisze:
>
> Muffiny marchewkowe
>
> - szklanka cukru;
> - 2 szklanki startej marchewki;
> - 1 1/2 szklanki mąki;
> - 1/2 łyżeczki soli;
> - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;
> - 2 łyżeczki cynamonu;
> - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej;
> - 3 jajka;
> - 3/4 szklanki oleju;
>
> Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną,
> cynamonem oraz solą.
> Jajka utrzeć z cukrem i olejem. Dodać startą marchewkę.
> Całość wymieszać, po czym połączyć z suchymi składnikami.
> Papierowe foremki do babeczek napełnić do 2/3 wysokości.
> Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25 min.
> Upieczone muffinki odstawić na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
>
> Cukru dałam mniej, z tego połowę stanowił trzcinowy. Smacznego!
Dzięki! Na pewno przetestuję.
Ewa
|