Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dynia po raz enty Re: Dynia po raz enty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dynia po raz enty

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer03.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer04.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:RGJiyTUMvnszWpbooUR3aDiqivE=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <59f1ec97$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Dynia po raz enty
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <59f02eb5$0$15195$65785112@news.neostrada.pl>
<osr3q0$ia3$1@gioia.aioe.org> <59f1dcaa$0$641$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 26 Oct 2017 14:09:27 GMT
Lines: 26
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.137.238
X-Trace: 1509026967 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5153 79.185.137.238:63034
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2113
X-Received-Body-CRC: 2728158589
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379232
Ukryj nagłówki

FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 26.10.2017 o 00:38, iwanos pisze:
>> W dniu 2017-10-25 o 08:27, FEniks pisze:
>>> Mam taki tam mały dylemacik egzystencjalny. Mam ochotę zrobić dzisiaj
>>> zapiekankę z dyni. Dobrze, żeby była z ziemniakami. Ewentualnie też z
>>> mięsem z indyka, bo akurat mam.
>>
>> wiem, że mnie zlejecie z pyty bo jestem trolem, ale może ktoś spróbuje
>> dynię pokrojoną w kostkę potem posłodzoną srogo, żeby puściła sok. Po
>> 2-3h dodajemy goździki zalewamy 3/4 wodą i gotujemy. Dynia gotowan
>> apokrojona w kostkę mięknie i po tym czasie dodajemy octu. Ale tak po
>> chłopsku, co by słodko kwaśna była. Ja pakuje w słoiki 1L, jak gorące
>> i odwracam denkami w dół coby złapały, jak złapią to OK, bo można
>> trzymać długo. Nie zawsze pakuję do słoików, bo gmin zjada kwadraciki
>> i spija wodę na bieżąco ...
>
> A jakiej odmiany dyni do tego używasz?
>

Można każdej, byle o zwartym miąższu. Najlepsza piżmowa, te małe kuliste
ciemnopomarańczowe i te duże jaśniejsze, sprzedawane obecnie w sklepach. Te
wodniste typu Lunga (długie) się nie nadają, bo są raczej jak cukinie,
miąższ się rozpada i nie ma tyle karotenu i suchej masy.

--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.10 Stokrotka
26.10 XL
27.10 Stokrotka
27.10 XL
27.10 Stokrotka
27.10 XL
09.11 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?