Data: 2017-10-26 15:01:30
Temat: Re: Dynia po raz enty
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 26.10.2017 o 00:38, iwanos pisze:
> W dniu 2017-10-25 o 08:27, FEniks pisze:
>> Mam taki tam mały dylemacik egzystencjalny. Mam ochotę zrobić dzisiaj
>> zapiekankę z dyni. Dobrze, żeby była z ziemniakami. Ewentualnie też z
>> mięsem z indyka, bo akurat mam.
>
> wiem, że mnie zlejecie z pyty bo jestem trolem, ale może ktoś spróbuje
> dynię pokrojoną w kostkę potem posłodzoną srogo, żeby puściła sok. Po
> 2-3h dodajemy goździki zalewamy 3/4 wodą i gotujemy. Dynia gotowan
> apokrojona w kostkę mięknie i po tym czasie dodajemy octu. Ale tak po
> chłopsku, co by słodko kwaśna była. Ja pakuje w słoiki 1L, jak gorące
> i odwracam denkami w dół coby złapały, jak złapią to OK, bo można
> trzymać długo. Nie zawsze pakuję do słoików, bo gmin zjada kwadraciki
> i spija wodę na bieżąco ...
A jakiej odmiany dyni do tego używasz?
Ewa
|