Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: "Grzegorz" <n...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dyrektywa Unii
Date: Wed, 1 Jan 2014 21:17:00 +0100
Organization: Dialog Net
Lines: 33
Message-ID: <la1t9u$5fl$1@news.dialog.net.pl>
References: <la0jqs$6m6$1@node1.news.atman.pl>
<s...@4...net>
NNTP-Posting-Host: 78.8.107.104
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.dialog.net.pl 1388607616 5621 78.8.107.104 (1 Jan 2014 20:20:16 GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 1 Jan 2014 20:20:16 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.2001
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.2001
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:353794
Ukryj nagłówki
Użytkownik "J.F." <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:soz0fy8nulw0.1t5c7o7fsvjzs.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 01 Jan 2014 09:32:30 +0100, Trybun napisał(a):
> > Czy oni tam w tej Brukseli stawiają sobie za zadanie stworzenie
nowego
> > typu człowieka? Ta rasa będzie się nazywała - rasa kaukaska typ
> > zachodnioeuropejski. Pożywieniem takiego osobnika będą różnego
rodzaju
> > bezsmakowe papki.
>
> Polskie wedliny juz dawno przestaly byc dobre. Tzn owszem - sporo jest
> smacznych, sporo tanich, i nie wiadomo ktore sa ktore :-(
>
> > Także jak widać strawa duchowa jest mocno ograniczana,
> > niedługo pewnie jedynym dozwolonym obiektem kultu będzie Wielki i
> > Wspaniały Parlament Europejski:
> >
http://finanse.wp.pl/kat,1033705,title,Koniec-wedzon
ych-wedlin-Unia-wprowadza-nowe-przepisy,wid,16294681
,wiadomosc.html
>
> Ale wiesz - chcesz te piekna i smaczna szyneczke ... pelna
> rakotworczych skladnikow ?
> J.
A wolisz pseudowędlinę z plejadą konserwantów i takim czymś
http://swojskiwyrob.pl/srodki-funkcjonalne/175-konce
ntrat-dymu-wedzarniczego-50g.html
takim jako figowym listkiem niby zdrowego jedzenia?
Inne preparaty z tej serii nakłada się na wędliny jak farbę z pistoletu
malarskiego.
Wędzenie to nie tylko charakterystyczny aromat. To przede wszystkim
metoda przedłużania trwałości wyrobów mięsnych.
g
|