Data: 2014-01-01 21:17:00
Temat: Re: Dyrektywa Unii
Od: "Grzegorz" <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "J.F." <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:soz0fy8nulw0.1t5c7o7fsvjzs.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 01 Jan 2014 09:32:30 +0100, Trybun napisał(a):
> > Czy oni tam w tej Brukseli stawiają sobie za zadanie stworzenie
nowego
> > typu człowieka? Ta rasa będzie się nazywała - rasa kaukaska typ
> > zachodnioeuropejski. Pożywieniem takiego osobnika będą różnego
rodzaju
> > bezsmakowe papki.
>
> Polskie wedliny juz dawno przestaly byc dobre. Tzn owszem - sporo jest
> smacznych, sporo tanich, i nie wiadomo ktore sa ktore :-(
>
> > Także jak widać strawa duchowa jest mocno ograniczana,
> > niedługo pewnie jedynym dozwolonym obiektem kultu będzie Wielki i
> > Wspaniały Parlament Europejski:
> >
http://finanse.wp.pl/kat,1033705,title,Koniec-wedzon
ych-wedlin-Unia-wprowadza-nowe-przepisy,wid,16294681
,wiadomosc.html
>
> Ale wiesz - chcesz te piekna i smaczna szyneczke ... pelna
> rakotworczych skladnikow ?
> J.
A wolisz pseudowędlinę z plejadą konserwantów i takim czymś
http://swojskiwyrob.pl/srodki-funkcjonalne/175-konce
ntrat-dymu-wedzarniczego-50g.html
takim jako figowym listkiem niby zdrowego jedzenia?
Inne preparaty z tej serii nakłada się na wędliny jak farbę z pistoletu
malarskiego.
Wędzenie to nie tylko charakterystyczny aromat. To przede wszystkim
metoda przedłużania trwałości wyrobów mięsnych.
g
|