Data: 2002-09-11 05:51:38
Temat: Re: Dzięki i OT o jajkach
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Miranka" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
news:alll4d$hhl$1@news.gazeta.pl...
> Dzięki Wam obojgu. Jak znam moich domowych łasuchów, to wypróbujemy oba
> przepisy - i ten luksusowy i ten szybkościowy.:)))
>
> A trochę OT - mam coraz większego pietra przed stosowaniem jaj, które nie
> zostaną poddane obróbce cieplnej.
Tez mam awersje do surowych jajek i nigdy nie robie kremu itp rzeczy z
surowymi zoltkami badz surowa piana z bialek.
Ja ubijam jajka na parze az sa zupelnie gorace i geste jak masa budyniowa,
trzeba tylko pilnowac aby masa sie nei zagotowala bo zamiast gladkiej bedzie
grudkowata.
pozdrawiam
Basia
|