Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Hasky" <baj baj@onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dzisiaj 18.10
Date: Wed, 18 Oct 2006 20:51:53 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <eh5t9p$g45$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <eh4s18$6pe$1@nemesis.news.tpi.pl> <eh5gf4$ept$1@atlantis.news.tpi.pl>
<eh5grs$aoo$1@nemesis.news.tpi.pl> <eh5i5o$lhd$1@atlantis.news.tpi.pl>
<eh5j7l$ggt$1@nemesis.news.tpi.pl> <eh5r72$a25$1@nemesis.news.tpi.pl>
<eh5rh7$3dv$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ena50.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1161197689 16517 83.15.186.50 (18 Oct 2006 18:54:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 18 Oct 2006 18:54:49 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:280608
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eh5rh7$3dv$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Hasky" <baj baj@onet.pl> wrote in message
> news:eh5r72$a25$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:eh5j7l$ggt$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >>
> >> "darkblue" <n...@n...pl> wrote in message
> >> news:eh5i5o$lhd$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > [-------------------]
> >> Pewnie. Czy tę pożywkę gorącą wlałeś do drożdży? Bo może zaparzyłeś je.
> >> Pożywka to nawóz fosforowy i azotowy, cukier sam dodajesz. Do butelki
> >> dodajesz cukier, szczyptę pożywki drożdże i wodę lub sok, temperatura
nie
> >> może być wyższa niż 24°. Resztę pożywki dajesz po wlaniu matki
drożdżowej
> > do
> >> balonu, inaczej zadziałają drożdże dzikie i to one ją "zjedzą".
> >>
> > Już teraz wiem gdzie skrzaniłem, śliwowice....
> >
> > Ale Jerzy pytam? wino z wiśni [sok plus wiśnia bez pestek] wyszło z
bardzo
> > małym
> > procentem ma około 9%,
> > Co zrobić, to jest z tego roku butle 40l.i wyszło za słodkie.słabe i
> > czasami jeszcze bulknie...
>
> Dolać bardzo dobrego rektyfikowanego spirytusu (nie pijasz już
Niemiroffa?).
>
Przed chwil chodzilem do piwnicy, i ono jeszcze bulkocze, mysle dac jemu na
razie spokoj.
miałes na mysli Smirnowa....lub nalewke na kosciach..he he he..
>
|