Data: 2006-03-08 15:27:55
Temat: Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania
Od: AgA <i...@w...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kinga 'Słowotok' napisał(a):
> będę dziś robić empanadas wg przepisu
> http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,43692760
,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
> I mam 2 pytania:
> 1. Czy cebulę wystarczy zeszklić, czy musi być miękka?
> 2. Ile się piecze pierogi, bo w przepisie nie jest to napisane?
ja robilam empanadas z ugotowanym na twardo jajkiem, rodzynkami,
zeszklona cebulka i chilli [sporo, pikantnie :)].
pierogi popackalam zoltkiem zeby sie elegancko zrumienily i pieklam
jakies 15min.
maslo twardawe ale nie cegla ;)
pycha! najlepiej smakuje jako zagryzka do piwka ;)
--
AgA
|