Data: 2012-02-28 14:28:57
Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 27 Feb 2012 23:49:22 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> On 27 Lut, 22:54, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>> Tia, a te kulki to Ci najpierw pewnie świstak... ;-PPP
>
> A nieeee, ja sama... :-PPP
>
> Odrywam sobie tak z 10 kulek jednakowej wielkości i wałkuję.
>
> Plusy? Ta sama jakość ciasta od początku do końca lepienia pierogów /
> im dalej w czas, tym więcej mąki dosypanej do ciasta, żeby porządnie
> zagnieść resztki po wycięciu kółek. Mniejsza ilość miejsca potrzeba na
> wałkowanie.
>
> Minusy? Trzeba się nauczyć odrywać taką samą ilość ciasta za każdym
> razem.
>
No właśnie już doszłam do tego metodą dedukcji. Ale... czym Ty te kulki
rozwałkowujesz? Wałkiem, czy plasku-plasku?
:-)
--
XL
|