Data: 2012-02-28 23:19:18
Temat: Re: Farsz
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 28 Feb 2012 23:44:58 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 27 Feb 2012 13:10:58 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>>
>>>> On 27 Lut, 21:51, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>>
>>>>> Dlaczego z płuckami? - szponder (dla tłustości) plus inne mięsko z rosołu
>>>>> są pyszne w pierogach.
>>>> Ale z płuckami są inne... Moja córka kiedyś najadła się babcinych z
>>>> płuckami myśląc, że to z siekanymi pieczarkami ;-) I smakowały! Mimo,
>>>> że z płuckami są błe...
>>>>
>>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
>>> - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
>>> 3-P
>> Największe i najobrzydliwsze danie jakie jadłam - krokiety z płuckami u
>> koleżanki. Bleeee. Jestem odważna w próbowaniu nowych smaków, ale to...
>
> Może były źle doprawione. Pierogi mojej cioci to ja mogę aż po kokardkę :-)
Weź. Miałam siakieś 6-7 lat i pamiętam to do dziś.
--
Paulinka
|