Data: 2012-02-28 23:15:34
Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 28 Feb 2012 23:44:58 +0100, Paulinka napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 27 Feb 2012 13:10:58 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>
>>> On 27 Lut, 21:51, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>
>>>> Dlaczego z płuckami? - szponder (dla tłustości) plus inne mięsko z rosołu
>>>> są pyszne w pierogach.
>>> Ale z płuckami są inne... Moja córka kiedyś najadła się babcinych z
>>> płuckami myśląc, że to z siekanymi pieczarkami ;-) I smakowały! Mimo,
>>> że z płuckami są błe...
>>>
>>
>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
>> - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
>> 3-P
>
> Największe i najobrzydliwsze danie jakie jadłam - krokiety z płuckami u
> koleżanki. Bleeee. Jestem odważna w próbowaniu nowych smaków, ale to...
Może były źle doprawione. Pierogi mojej cioci to ja mogę aż po kokardkę :-)
--
XL
|