Data: 2005-03-23 12:23:32
Temat: Re: Farsze do kurczaka
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kinga 'Słowotok' Macyszyn wrote:
> Postanowiłam zrobić kurczaka nadziewanego na Wielkanoc. Czy możecie
> podzielić się pomysłami na farsz, innymi niż ten tradycyjny, którego
> wyrzuciło mi google - nie lubię wątróbki.
> Tak raczej na słodko chyba bardziej niż w innym smaku.
> I co do takiego kurczaka się podaje?
U mnie lubiany jest faszerowany suszonymi morelami. Wierzch moze być
smarowany konfiturą z imbirem, albo kontrastowo majerankiem i czosnkiem.
Podać mozna z ryżem albo z chałką (regionalnie ona się różnie nazywa,
myślę o takiej plecionej bułce, może strucla?)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|