Data: 2005-03-23 13:25:11
Temat: Re: Farsze do kurczaka
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> U mnie lubiany jest faszerowany suszonymi morelami. Wierzch moze być
> smarowany konfiturą z imbirem, albo kontrastowo majerankiem i czosnkiem.
> Podać mozna z ryżem albo z chałką (regionalnie ona się różnie nazywa,
> myślę o takiej plecionej bułce, może strucla?)
>
Chałka, jak na słodko to konsekwentnie! :)
Wymyśliłam taki farsz: kuskus z miodem, morelami i rodzynkami. Zobaczymy,
jak mi to wyjdzie, wrażeniami podzielę się po świętach. Do tego surówka z
pomarańczy i sałaty, żadnych ziemniaków - ma być lekko i wiosennie.
Mam jeszcze pytanie - czy można mieszać smaki dań tak bardzo jak ja to
zrobię: na pierwsze żurek z białą kiełbasą i ziemniakami, na drugie kurczak
na słodko? Nikogo nie skręci?
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
|