Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Faszerowany kurczak bez wątróbki? Re: Faszerowany kurczak bez wątróbki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Faszerowany kurczak bez wątróbki?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!new
s.neostrada.pl!not-for-mail
From: drBot <n...@b...i.po.co>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Faszerowany kurczak bez wątróbki?
Date: Sun, 11 Oct 2009 23:18:31 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 26
Message-ID: <hatimn$1eh$4@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <hasphe$m16$1@inews.gazeta.pl>
<a...@x...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: abjo155.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1255296536 1489 83.7.156.155 (11 Oct 2009 21:28:56
GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 11 Oct 2009 21:28:56 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
In-Reply-To: <a...@x...googlegroups.com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324867
Ukryj nagłówki

JaMyszka pisze:
> On 11 Paź, 16:19, "Rysiek" wrote:
>> Mam ogromną ochotę na faszerowanego kurczaka, ale:
>> [...]
>
> Na zimno czy na gorąco?
> Bo ja kiedyś, kiedyś robiłam faszerowanego kurczaka w galarecie.
>
> Kurczaka obiera się ze skóry (ale tak, by jej nie przeciąć!).
> Mięso odfiletowuje się od kości i następnie się je mieli.
> Mięso przyprawia się wg uznania oraz dodaje jajko, pokrojoną natkę
> pietruszki i namoczoną (a odciśniętą) suchą bułkę. Wyrabia się tak
> samo jak kotlety mielone.
> Tak uzyskany farsz wkładamy do skóry, którą następnie zaszywamy tak,
> by ten farsz nie wyszedł w czasie gotowania.
> Bo to wypchane "truchło" gotujemy wraz z jarzynami na wolnym ogniu
> przez ok. 1,5 godz.
> Jeszcze ciepłe wyjmujemy delikatnie na talerz i lekko spłaszczamy
> kładąc na nim nieznacznie obciążoną deskę. I niech stygnie.
> Zimnego kroimy na poprzeczne plasterki i układamy w naczyniu do
> galaretek. Zalewamy zimnym wywarem wzmocnionym żelatyną. Ostawiamy do
> stężenia.
> Podany na stół sam znika nie wiadomo kiedy;p


mycha walisz się w dópsko ?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.10 lemonka
12.10 Władysław Łoś
12.10 krys
12.10 jacem
13.10 XL
14.10 JaMyszka
15.10 medea
15.10 Tomasz O.
16.10 XL
17.10 vcore
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?