Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!wla
los
From: "Władysław Łoś" <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Faszerowany kurczak bez wątróbki?
Date: Mon, 12 Oct 2009 09:07:22 +0200
Organization: Spes Ltd.
Lines: 29
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <hasphe$m16$1@inews.gazeta.pl>
<w...@n...onet.pl>
<hatnmk$290$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 193.84.182.24
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1255331242 800 193.84.182.24 (12 Oct 2009 07:07:22 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 12 Oct 2009 07:07:22 +0000 (UTC)
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.5.3b3 (Intel Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324869
Ukryj nagłówki
In article <hatnmk$290$1@inews.gazeta.pl>, "lemonka" <...@a...com> wrote:
> Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-4570B4.16314211102009@news.onet.pl...
> > In article <hasphe$m16$1@inews.gazeta.pl>,
> > "Rysiek" <t...@t...pl> wrote:
> >
> > > Witam.
> > >
> > > Mam ogromną ochotę na faszerowanego kurczaka, ale:
> > >
> > > - nie piekłem go nigdy wcześniej
> > > - posiadam najprostszy możliwy piekarnik
> > > - nie znoszę wątróbki: to właściwie mało powiedziane, mam
> > > wrodzony wstręt do tego smaku i wywołuje on u mnie odruchy
> > > wymiotne, także klasyczny farsz odpada.
> >
> > Rozumiem, że nie lubisz wątróbki, ale dlaczego odpada także klasyczny
> > farsz?
> >
> Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że dla Rysia klasyczny farsz to to, co w
> kurczęciu normalnie jest: wątróbka i inne rzeczy, które można by z
> kurczęcia wyjąć, ale po co...
Ale skoro tak miałoby być, to dlaczego odróżnia klasyczny farsz od
farszu z wątróbką? Słusznie, że odróżnia, ale nie pisze dlaczego
klasyczny farsz także odpada.
Władysław
|