Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Faworki. Czemu nie chrupiące? Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newshub.sdsu.edu
!tethys.csu.net!nntp.csufresno.edu!sn-xt-sjc-03!sn-xt-sjc-10!sn-xt-sjc-06!sn-po
st-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Date: Sat, 28 Jan 2006 10:13:47 -0800
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <4...@b...com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en, pl
MIME-Version: 1.0
References: <drdo7k$jct$1@news.onet.pl> <43db6ce1$1@news.home.net.pl>
In-Reply-To: <43db6ce1$1@news.home.net.pl>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 17
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259019
Ukryj nagłówki

Anna Tuszewska wrote:
> (3) Odpowiednia wilgotnosc ciasta w momencie wrzucenia na patelnie -
> jesli np. przygotuje sobie najpierw wszystkie faworki a potem dopiero
> smaze, w momencie smazenia ciasto jest juz przesuszone i chlonie za duzo
> tluszczu. Efekt - nie sa chrupiace.

Tez to zauwazylam, dlatego przykrywam ciasto i przewiniete faworki
wilgotnymi scierkami, zeby nie wyschlo. Takie cienkie ciasto wysycha
natychmiast, i wtedy rzeczywiscie nie puchnie i nasiaka tluszczem. Ja
smaze na Crisco, co w Posce kiedys bylo zwane Ceres, a teraz? chyba
Palma? Taki bialy, bezwonny tluszcz.

Cukier puder, ktorym posypuje faworki, trzymam w sloiku z dodatkiem
laski wanilii. Ten delikatny zapach waniliowy nadaje faworkom
szlachetnosc smaku. Polecam.

Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.01 @nn
29.01 Martka
29.01 Martka
29.01 gucio
29.01 Waldemar
29.01 Emilia Karbownik
29.01 Magdalena Bassett
30.01 Jerzy Nowak
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem