Data: 2006-12-31 15:47:07
Temat: Re: Fondue nie wyszło
Od: "Arsen99" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Moim zdaniem, za duzo wina. W przepisach ktore sprawdzilam na
> Marmiton.org jest 200-300 ml wina na 1,2 - 1,4 kg sera. Sa tez
> przepisy calkowicie bez wina, tylko z mieszanka serow i odrobina
> kirschu.
>
> Radze ci dokupic sera, roztopic go, i powolutku wciepac to fondue co
> ci nie wyszlo (na tej samej zasadzie jak ratuje sie majonez). Powinno
> wyjsc.
>
> Aha, inny blad : wina dodaje sie do stopionego sera, a nie sera do
> wina.
>
>
> Ewcia
>
No to mnie zaskoczyłaś wszystkie przepisy jakie czytałem zakładają
właśnie dodawanie sera do ciepłego wina, być może mój błąd
polegał na tym ze dodałem cały ser na raz. Ale spróbuje z mniejszą
ilością wina następnym razem, tego fondue chyba już się nie
uratuje. Dzięki za odpowiedz, czekam na dalsze sugestie.
Pozdrawiam
|