Data: 2003-12-30 13:33:58
Temat: Re: Frangipane
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bsrs4d$i9f$1@inews.gazeta.pl>, BasiaBjk
<b...@q...pl> wrote:
.
>
> Z tego, co wiem, do kremów na ok. pół kg słodkich migdałów, daje się
> 16 sztuk gorzkich.
>
> Jeśli robisz makaroniki, na 20 dag słodkich migdałów weź 10 sztuk gorzkich.
Oczywiście, dobra rada. Co znaczy potęga myśli! Powinienem sam był
wpaść na to, że jeżeli używa się migdałów zamiast makaroników, to
proporcja słodkich do gorzkich winna być taka jak do ciasta na
makaroniki. Ale, cóż, starość nie radość, mózgownica już tak prędko
nie pracuje, a nadto jestem zajęty dowodzeniem, że jestem jeden, a nie
ma nas dwóch (lub odwrotnie, sam już nie wiem).
Władysław
|