Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Frytki Re: Frytki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Frytki

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!a
tlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Jackare" <...@s...de.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Frytki
Date: Wed, 20 May 2009 11:40:36 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 16
Message-ID: <gv0jaj$ceg$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <gutkvc$inb$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<gutuh2$hc9$1@inews.gazeta.pl>
<3magdwxzds5d$.121ciyl5tqm2g.dlg@40tude.net>
<guu2u6$7ae$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dyx54.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1242812563 12752 83.22.135.54 (20 May 2009
09:42:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 20 May 2009 09:42:43 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <guu2u6$7ae$1@inews.gazeta.pl>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16669
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:322380
Ukryj nagłówki


>
> Otóż smaży się na wołowym łoju, a nie wieprzowym smalcu i inaczej, niż u
> nas, w dwóch etapach i zróżnicowanej temperaturze. I smakują też inaczej.
>
I to właśnie jest jedną z tajemnic ich naprawdę wspaniałego smaku. Łój nie
zmienia smaku smażonej w nim potrawy. Ziemniak nie przechodzi smrodkiem
przegrzanego tłuszczu.
Szkoły przygotowania z tego co wiem sa dwie. Jedna mówi o wstępnym
przesmażeniu, druga o wstępnym kilkuminutowym sparzeniu frytek w wodzie i
późniejszym dokładnym odsączeniu przed włąściwym smażeniem.
Belgijskie frytki są grubo krojone. Smak jest odczuwalny w pełnej krasie.
Cienkie amerykańskie farfoclowate frytki odpadają w przedbiegach.
--
Jackare

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.05 Panslavista
20.05 Władysław Łoś
19.05 Panslavista
27.05 JerzyN
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem