Data: 2002-07-04 13:14:18
Temat: Re: GOTOWANIE MAKARONU - oświecenie ?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Kiedys byl dostepny w Polsce komplet chinskich garow z cienkiej stali. Dno
tez cienkie.
Na zewnetrzej powierzchni naklejka [u mnie one sa do dzisiaj] 555.
Otoz te gary maja te wlasciwosc, ze pokrywki po przerwaniu doplywu ciepla
[po zawrzeniu] przysysaja sie do gara.
W ten wlasnie sposob gotuje zarowno ryz [w duzej ilosci wody] jak i makaron.
Wiele inych potraw tez mi w ten sposob 'dochodzi'. Jednak te garnki nie
nadaja sie np. do pichcenia w tym golabkow itp.
Poszukacie, moze gdzies da sie te gary zdobyc :-)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|