Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: "Shem" <manny@wytnij_o2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gar na ognichu
Date: Wed, 11 Aug 2004 11:16:32 +0200
Organization: Netia Telekom S.A.
Lines: 25
Message-ID: <cfco2l$i2o$1@ip137.rx.pl>
References: <cfcn3j$e2f$1@ip137.rx.pl> <cfcnrn$3p5$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: "Shem" <manny@wytnij_o2.pl>
NNTP-Posting-Host: ip137.rx.pl
X-Trace: nefryt.internetia.pl 1092215701 18520 81.210.17.137 (11 Aug 2004 09:15:01
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 11 Aug 2004 09:15:01 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
X-Tech-Contact: u...@i...pl
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-Priority: 3
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:210839
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Tashunko" :
> Nie wiem czy nadaje się na spływ kajakowy, ale jeśli chodzi w ogóle o
> gar na ognichu to sposób mam:)
> Co roku spotykamy się z przyjaciółmi na tzw." pieczonki" - na działce
> lub w górach. Do gara właśnie - takiego specjalnego kociołka szczelnie
> zamykanego - wkłada się na początek liście kapusty na dno, a potem
> układa - warstwami lub wcześniej wymieszane i pokrojone w
> kostkę/talarki następujące składniki: ziemniaki, buraki, marchew,
> cebula, boczek, kiełbasa, pieczarki....i co tam kto chce - pełna
> dowolność ilościowo- rodzajowa. Wszystko doprawiamy, na przykład
> podczas mieszania, do smaku, przykrywamy liśćmi kapusty, zamykamy
> szczelnie gar i ...na ognisko!!! Super sprawa !!! W tym roku już takie
> jadłam u cioci na działce, ale czekam na tradycyjne pieczonkowe -
> pijaczonkowe spotkanko w górach u przyjaciół:)
> Polecam wszystkim i smacznego!
Znam, znam, rzeczywiscie cos pysznego :)
Problem w tym, ze gar nie bedzie zamykany od gory, przynajmniej nie
szczelnie, wiec akurat to danie odpada.. :(
--
Shem
|