Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gdzie można dostać mop do tłuszczu? Re: Gdzie można dostać mop do tłuszczu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gdzie można dostać mop do tłuszczu?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news2.ipartners.pl!not-for-m
ail
From: "gosmo" <t...@m...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gdzie można dostać mop do tłuszczu?
Date: Mon, 6 Feb 2012 10:30:47 +0100
Organization: GTS Energis
Lines: 23
Message-ID: <jgo6k0$do0$1@news2.ipartners.pl>
References: <4f2e607f$0$1219$65785112@news.neostrada.pl>
<y...@4...net>
<4f2ee5f5$0$26682$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 194.0.167.4
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news2.ipartners.pl 1328520640 14080 194.0.167.4 (6 Feb 2012 09:30:40 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Feb 2012 09:30:40 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:342134
Ukryj nagłówki

Użytkownik "rageofhonor" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:4f2ee5f5$0$26682$65785112@news.neostrada.pl...
> Niestety nie jest to o co mi dokładnie chodzi. Chodzi o to by zebrać
> tłuszcz z obojętnie jakiej potrawy. Potrawy mięsne trochę ciężko tym
> dzbankiem oddzielić od tłuszczu. Mop jest szybszy, wystarczy kilka
> ruchów i już. Ciekaw jestem czy to ma ktoś w UE, bo sprowadzać to z USA
> to trochę za drogo wychodzi.

Hmm... faktycznie, ciekawe jest to urządzenie... jednak mi trudno wskazać mi
sprzedawcę, ale mogę śłużyć radą ;)

Generalnie jeśli chodzi o odtłuszczanie placuszków (ziemniaczanych czy
słodkich), "schaboszczaków" i innych, czyli tego co niezdrowe a musi być na
zwykłym oleju usmażone czy smalcu, to używam po prostu ręczników papierowych
na które przekładam moje kotlety (i przykrywam) przed nałożeniem na tależ.
Tłuszcz schodzi szybko i w całkiem sporych ilościach (tyle ile ręcznik jest
w stanie wchłonąć).

Jeśli chodzi o inne potrawy, jak sosy, czy te gdzie oleju/oliwy dodaje się
dla smaku, to po prostu dodaję tyle tłuszczu ile mi jest potrzebne i staram
się, aby to był tłuszcz dobrej jakości (np. oliwa z oliwek, szczególnie ta z
pierwszego tłoczenia w rozsądnych ilościach sprzyja utracie wagi).

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.02 Ikselka
06.02 Ikselka
06.02 czeremcha
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?