Data: 2007-01-28 21:29:27
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: "misiczka" <i...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@k...chip.pl>
napisał w wiadomości news:epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl...
> Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
> toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
> alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...
Xylitol, cukier brzozowy.
A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka,
tym bardziej tam Prosiaczka nie było (A. Milne)
http://leslawa-ignaszewska.com
|