Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gołąbki w liściach botwinki Re: Gołąbki w liściach botwinki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gołąbki w liściach botwinki

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Date: Sat, 13 May 2017 12:27:15 +0200
Organization: private
Lines: 54
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<5916b630$0$15188$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<5916d819$0$663$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1494671252 23813 88.156.90.73 (13 May 2017 10:27:32
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 13 May 2017 10:27:32 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:376777
Ukryj nagłówki

W dniu .05.2017 o 11:55 Ikselka <i...@g...pl> pisze:

> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>
>> Należy też zapomnieć o sosie pomidorowym (którego do gołąbków i tak nie
>> lubię),
>
> Witaj w (nielicznym) klubie. Myślałam, ze tylko ja nie znoszę tych mdłych
> gołąbków, pozbawionych kapuścianego smaku przez dominujący smak
> pomidorów.
> Też lubisz gołąbki podduszone na smalcu/oleju/maśle z cebulą i
> zrumienione
> w zredukowanym sosie cebulowo-własnym?
>
>> zepsułby cały efekt.
>
> Zawsze psuje. Paskudztwo - w daniach gotowanych ciepłych.
>

Powiem szczerze, jestem krytyczny wobec sosów pomidorowych z zasady.
Mają tendencję do zdominowania smakowo całej potrawy.
Zwłaszcza, że dodawane kompulsywnie, wszędzie i bezkrytycznie.
Ja rozumiem - pomidory zdrowe itd. ale nie lubię przesady.
Nie lubię, kiedy wszystko wokół smakuje pomidorem.


Animka podawała kiedyś link do produktów popularnych w Polsce, a
zabronionych w innych krajach:

http://finanse.wp.pl/gid,18504415,kat,1033691,page,5
,title,Jajka-niespodzianki-mydlo-mleko-10-popularnyc
h-w-Polsce-produktow-zakazanych-w-innych-krajach,gal
eria.html

Głęboko popieram Francuzów, którzy zakazali ketchupu w szkolnych
stołówkach!

Ale też nie przesadzam, niektóre "pomidorowe" potrawy uwielbiam, np. chili
con carne, pizze/focaccia.
Ale już spaghetti wolę mało pomidorowe, np. carbonara.

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.05 Trefniś
13.05 Trefniś
13.05 Ikselka
13.05 Ikselka
13.05 FEniks
13.05 Trefniś
13.05 FEniks
13.05 Trefniś
13.05 Ikselka
13.05 Animka
13.05 Animka
13.05 Trefniś
13.05 Pszemol
13.05 Ikselka
13.05 Animka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.