Data: 2017-05-13 22:09:01
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .05.2017 o 21:48 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
> W dniu 2017-05-13 o 09:06, Trefniś pisze:
>> Cześć!
>>
>> Bywały już na grupie niestandardowe pomysły na gołąbki w sałacie
>> rzymskiej, pisaliśmy o zawijaniu w liście winogron, kolejne pomysły też
>> się pewnie pojawiły, których już nie pomnę.
>>
>> W ostatnim numerze miesięcznika "Dobre rady" czerwiec 2017, pojawił się
>> przepis na gołąbki w liściach botwinki. Naprawdę pomysł mi się podoba :)
>>
>> Nadzienie to ryż, kurczak, cebula, pietruszka, przyprawy, ale IMHO można
>> zastosować dowolny ulubiony.
>>
>> Przygotowanie liści botwiny:
>> "Odetnij je od korzeni. Umyj dokładnie i osusz ręcznikiem papierowym.
>> Delikatnie zmiażdż ręką lub wałkiem ich unerwienia. Dzięki temu staną
>> się elastyczniejsze i łatwiej będzie je zawijać."
>
> To może być bardzo dobre :-) Tylko zamiast kurczaka osobiście dałabym
> inne mięso. Nie za bardzo lubię kurczaki.
To jest nas dwoje, unikam kurczaków jak mogę :)
--
Trefniś
|