Data: 2017-05-14 00:10:12
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .05.2017 o 22:55 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>
>>
>> To jest nas dwoje, unikam kurczaków jak mogę :)
>>
>>
>
> Troje. Zwłaszcza kurzęcina we wszelkich nadzieniach mnie bulwersuje - bo
> co
> to w ogóle za mięso do nadzienia? Po ugotowaniu suche, bez smaku, w ogóle
> nijakie, ble.
W ogóle to jakaś farsa, te kurczaki...
Przyjęło się uważać, że najlepsze mięso jest z piersi.
A to się kłóci ze zdrowym rozsądkiem!
Bo niby dlaczego w takim razie wszyscy wolą nogi?
A znów kurze odpady, czyli skrzydełka, są hitem sprzedaży KFC.
A w rzeczywistości, najważniejszą częścią kurczaka są skórki, dodawane do
parówek, wędlin, pasztetów, kiełbas, w ogóle wielu wysoko przetworzonych
produktów mięsnych.
One w ogóle mogą robić za dowolne mięso.
Bayer już powinien pracować nad kurczakami GMO, składającymi się z prawie
samych skórek.
Wzorcem może być młody shar pei.
--
Trefniś
|