Data: 2017-05-13 21:48:12
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-05-13 o 09:06, Trefniś pisze:
> Cześć!
>
> Bywały już na grupie niestandardowe pomysły na gołąbki w sałacie
> rzymskiej, pisaliśmy o zawijaniu w liście winogron, kolejne pomysły też
> się pewnie pojawiły, których już nie pomnę.
>
> W ostatnim numerze miesięcznika "Dobre rady" czerwiec 2017, pojawił się
> przepis na gołąbki w liściach botwinki. Naprawdę pomysł mi się podoba :)
>
> Nadzienie to ryż, kurczak, cebula, pietruszka, przyprawy, ale IMHO można
> zastosować dowolny ulubiony.
>
> Przygotowanie liści botwiny:
> "Odetnij je od korzeni. Umyj dokładnie i osusz ręcznikiem papierowym.
> Delikatnie zmiażdż ręką lub wałkiem ich unerwienia. Dzięki temu staną
> się elastyczniejsze i łatwiej będzie je zawijać."
To może być bardzo dobre :-) Tylko zamiast kurczaka osobiście dałabym
inne mięso. Nie za bardzo lubię kurczaki.
--
animka
|