Data: 2006-12-04 08:47:16
Temat: Re: Gorzka cukinia
Od: "Onet" <k...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dorota" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ekvr5k$p9u$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> No właśnie przytrafiła mi się gorzka cukinia :(
> Kiedyś gdzieś znalazłam, że trzeba w takim przypadku przed gotowaniem
> pokroić w plastry, zasolić odstawić na kilknanaście minut, aż sok puści,
> opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Tak też uczyniłam. Niestety to
> nie pomogło. Stąd moje pytanie : czy to wogóle blef z tym soleniem, czy
> coś źle zrobiłam? ewentualnie co robić z cukinią jak gorzka się trafi?
>
> pozdrawiam
> Dorota
>Soli się bakłażany i to nie wszystkie gatunki, a cukinia poprostu stara (
>to znaczy taka, która za długo leżała po zerwaniu w nieodpowiednich
>warunkach), znam to z autopsji. Jedyne co możesz z nią zrobić to
>wyrzucić.
Pozdrawiam. D.
|