Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gotowanie fasoli Re: Gotowanie fasoli

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gotowanie fasoli

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!news-hog.berkeley.edu!newsfeed.berkel
ey.edu!ucberkeley!sjc1.nntp.concentric.net!newsfeed.concentric.net!newsfeed.oze
mail.com.au!ozemail.com.au!not-for-mail
Reply-To: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au>
From: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <a2utsf$16i$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: Gotowanie fasoli
Lines: 21
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Message-ID: <vKH48.9626$N31.418136@ozemail.com.au>
NNTP-Posting-Host: 1cust22.tnt1.alice-springs.au.da.uu.net
X-Trace: ozemail.com.au 1012090907 210.84.178.22 (Sun, 27 Jan 2002 11:21:47 EST)
NNTP-Posting-Date: Sun, 27 Jan 2002 11:21:47 EST
Organization: OzEmail Ltd, Australia
Distribution: world
Date: Sun, 27 Jan 2002 09:50:09 +0800
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:93609
Ukryj nagłówki


"Sylwia & Jurek" <s...@p...pl> wrote in message
news:a2utsf$16i$1@news.tpi.pl...
> Jak sie powinno gotowac fasole. Najpierw moczyc, a potem? Wylac wode i
> gotowac w nowej, czy w tej, w ktorej sie moczyla? Zawsze gotowalam w
nowej,
Suszona fasola ktora kupujesz w sklepie jest pokryta srodkiem ktory
powstrzymuje kielkowanie. Srodek ten (nie pamietam nazwy) nie jest
szkodliwy, ale powoduje nadmierna produkcje gazow po zjedzeniu o co czesto
oskarza sie niewinna fasole.
Ja fasole gotuje tak - na szybko i bez moczenia.
Plucze fasole, zalewam zimna woda i doprowadzam do wrzenia na malutkim
gazie. Odcedzam, plucze, zalewam zimna woda i znow pomalutku doporwadzam do
wrzenia. I tak 3 razy. W tej ostatniej wodzie gotuje do miekkosci.Uwaga -
fasole nalezy solic dopiero jak jest miekka, jak posolisz przedwczenie to
nigdy bestia nie zmieknie.
Jezeli jednak chcesz moczyc tradycyjnie, a masz twarda wode z kranu, dodanie
odrobiny sody oczyszczonej do wody zapobiega pekaniu.
Ania


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.01 i...@y...com
27.01 Aleksander Kłosiewicz
27.01 Magdalena Bassett
27.01 sassanach
28.01 Anna Sheridan
28.01 w...@p...com.pl
28.01 Sylwia & Jurek
28.01 Magdalena Bassett
29.01 stsal
29.01 Sylwia & Jurek
29.01 Magdalena Bassett
30.01 asia
30.01 Anna Sheridan
30.01 Sylwia & Jurek
30.01 iza
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK