Data: 2006-12-18 17:52:08
Temat: Re: Gotowanie w kuchence mikrofalowej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Lia" <i...@p...org> wrote in message
news:cyiqsq5b8npg.dlg@iska.from.poznan...
> Dnia 2006-12-18 18:41:48 w sprzyjających i niepowtarzalnych
> okolicznościach
> przyrody grupowicz *Beata Mateuszczyk* skreślił te oto słowa:
>
>
>>> Przyznaję się bez bicia - nie mam nic do powiedzenia, bo nie mam
>>> kuchenki
>>> mikorfalowej...
>>
>> Ja też przyznaje sie bez bicia. Mam kuchenkę. Używam do podgrzewania
>> potraw.
>
> I do przygotowywania kolb kukurydzy - najlepszy sposob IMO.
> I do rozpuszczania masła, czekolady - przy pieczeniu ciast, szybko i
> sprawnie. I podgrzewania mleka też przy pieczeniu.
> I do rozpuszczania sera na smażonych warzywach na ten przykład - mniam.
Głupotą jest nie używać tego medium, żadne inne nie daje możliwosci
natychmiastowego gotowania w całej objętości. Denaturyzacja białek nie
polega na tym, że są napromieniowanie materiałami rozszczepialnymi, lecz na
odparowaniun wody na poziomie komórek.
|