Data: 2015-10-08 16:05:04
Temat: Re: Grochówka bez grochu...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 8 Oct 2015 13:07:38 +0200, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-10-04 o 17:08, Ikselka pisze:
>>
>>> Chodziło mi o przyprawianie, generalnie te z śmietana przyprawia się w
>>> taki sam sposób a te bez śmietany w inny. Np. nie wyobrażam sobie
>>> ogórkowej, która w większości przypadków zawiera śmietanę, przyprawioną
>>> majerankiem.
>> Ja sobie wyobrażam barszcz biały zabielany śmietaną - bez majeranku ani
>> rusz 3-)
>
> Ale barszcz biały nie musi być zabielany śmietaną.. a na dodatek ja do
> tej zupy dodaję majeranku.
No ja też, przeciż napisąłam.
> Ale Ty pewnie piszesz o barszczu 'domowym". A
> ja z takim jeszcze nie eksperymentatorem. Tylko ze sklepu "Barszcz Biały
> Winiary". ;-)
Żartujesz 3-)
>
>>
>>> Natomiast nie bardzo widzę kapuśniak, grochową czy
>>> fasolówkę bez dodatku majeranku.
>> Kapuśniak z majerankiem? - e nieeeee...
>
> A dlaczego nie, dla mnie to podstawa przyprawiania. Do bigosu także nie
> żałuję majeranku.
No to widzisz, dla mnie kapucha z majerankiem ani rusz. Choć wiem, ze
majeranek znosi wzdęcia po kapusze :-)
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|