Data: 2015-10-08 13:07:38
Temat: Re: Grochówka bez grochu...
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-04 o 17:08, Ikselka pisze:
>
>> Chodziło mi o przyprawianie, generalnie te z śmietana przyprawia się w
>> taki sam sposób a te bez śmietany w inny. Np. nie wyobrażam sobie
>> ogórkowej, która w większości przypadków zawiera śmietanę, przyprawioną
>> majerankiem.
> Ja sobie wyobrażam barszcz biały zabielany śmietaną - bez majeranku ani
> rusz 3-)
Ale barszcz biały nie musi być zabielany śmietaną.. a na dodatek ja do
tej zupy dodaję majeranku. Ale Ty pewnie piszesz o barszczu 'domowym". A
ja z takim jeszcze nie eksperymentatorem. Tylko ze sklepu "Barszcz Biały
Winiary". ;-)
>
>> Natomiast nie bardzo widzę kapuśniak, grochową czy
>> fasolówkę bez dodatku majeranku.
> Kapuśniak z majerankiem? - e nieeeee...
A dlaczego nie, dla mnie to podstawa przyprawiania. Do bigosu także nie
żałuję majeranku.
|