Data: 2015-10-04 17:08:46
Temat: Re: Grochówka bez grochu...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 4 Oct 2015 14:33:08 +0200, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-10-01 o 15:57, Ikselka pisze:
>>
>>>> Oczywiście, jednak nie każdą kartoflankę przyprawia się jak grochówkę, nie?
>>>> :-)
>>> Bo ja wiem, chyba nie ma większej różnicy... Generalnie zupy zupy dzielą
>>> się na dwa rodzaje, te z dodatkiem śmietany i te bez. Takoż i je się
>>> przyprawia...:-\
>> No nie wiem, moje się dzielą na te ze śmietaną i bez, te na mięsie i bez,
>> te na kościach i bez, z zasmażką i bez, na rosole i na warzywach, kwaśne i
>> wytrawne, z zakwasem i bez, z dodatkiem
>> (ziemniakami/makaronem/ryżem/grzankami/kluskami_lany
mi) i bez, gęściochy i
>> rzadkie, ostre i łagodne...
>
> Chodziło mi o przyprawianie, generalnie te z śmietana przyprawia się w
> taki sam sposób a te bez śmietany w inny. Np. nie wyobrażam sobie
> ogórkowej, która w większości przypadków zawiera śmietanę, przyprawioną
> majerankiem.
Ja sobie wyobrażam barszcz biały zabielany śmietaną - bez majeranku ani
rusz 3-)
> Natomiast nie bardzo widzę kapuśniak, grochową czy
> fasolówkę bez dodatku majeranku.
Kapuśniak z majerankiem? - e nieeeee...
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|