Data: 2015-10-04 14:33:08
Temat: Re: Grochówka bez grochu...
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-01 o 15:57, Ikselka pisze:
>
>>> Oczywiście, jednak nie każdą kartoflankę przyprawia się jak grochówkę, nie?
>>> :-)
>> Bo ja wiem, chyba nie ma większej różnicy... Generalnie zupy zupy dzielą
>> się na dwa rodzaje, te z dodatkiem śmietany i te bez. Takoż i je się
>> przyprawia...:-\
> No nie wiem, moje się dzielą na te ze śmietaną i bez, te na mięsie i bez,
> te na kościach i bez, z zasmażką i bez, na rosole i na warzywach, kwaśne i
> wytrawne, z zakwasem i bez, z dodatkiem
> (ziemniakami/makaronem/ryżem/grzankami/kluskami_lany
mi) i bez, gęściochy i
> rzadkie, ostre i łagodne...
Chodziło mi o przyprawianie, generalnie te z śmietana przyprawia się w
taki sam sposób a te bez śmietany w inny. Np. nie wyobrażam sobie
ogórkowej, która w większości przypadków zawiera śmietanę, przyprawioną
majerankiem. Natomiast nie bardzo widzę kapuśniak, grochową czy
fasolówkę bez dodatku majeranku.
|