Data: 2015-10-19 19:47:52
Temat: Re: Grzybobranie
Od: bbjk <b...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15-10-19 o 19:33, Jarosław Sokołowski pisze:
>> Kasze kaszami, a co by zrobić dobrego z suszonego bobu?
>> Poza czymś na kształt hummusu, bo to już mi przyszło na myśl.
>
> W sezonie bobowym było o tym dużo.
O suszonym?
>Ja w opisach potraw festiwalowych
> przeczytałem, że do zagęszczania. Sos taki się z niego robi. Mogą
> w nim nawet pływać ziarenka bobu świeżego -- taka perwersja. Ale nie
> mam suchego bobu, więc mogę tylko poteoretyzować.
Sos jakoś nie przemawia do mnie, musiałby coś sosić, może jeszcze Qra
podpowie, bo chyba ma praktykę z takimi różnymi. Ciągnie mnie z nim w
stronę arabskich smaków, może falafele?
(Nie miała baba kłopotu, kupiła suszony bób).
--
B.
|