Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzyby do suszenia Re: Grzyby do suszenia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Grzyby do suszenia



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Grzyby do suszenia
Date: Fri, 13 Oct 2017 15:00:51 +0200
Organization: private
Lines: 66
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59e09f05$0$639$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59e0ae5c$0$15186$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1507899654 5517 88.156.90.73 (13 Oct 2017 13:00:54
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Oct 2017 13:00:54 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378975
Ukryj nagłówki

W dniu .10.2017 o 14:15 XL <i...@g...pl> pisze:

> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .10.2017 o 13:09 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Trefni[ <t...@m...com> wrote:
>>>> W dniu .10.2017 o 10:43 Trefni[ <t...@m...com> pisze:
>>>>
>>>>> Cze[%07!
>>>>>
>>>>> Nie mam wielu do[wiadczeD z grzybami, raczej tylko jako kucharz i
>>>>> spo|ywaj%05cy.
>>>>> W tym roku zakupiBem niewielk%05 ilo[%07, chc%19 je ususzy%07.
>>>>>
>>>>> Dopiero zabieram si%19 przygotowaD przed suszeniem.
>>>>> Niestety, cz%19[%07 z nich mocniej lub sBabiej pachnie amoniakiem.
>>>>> Czy te grzyby do czegokolwiek si%19 nadaj%05?
>>>>
>>>> Hehe, czy|by Akarm opu[ciB grup%19?
>>>>
>>>> MiaBo by%07:
>>>> "Dopiero teraz zabieram si%19 do przygotowaD przed suszeniem.
>>>> Niestety, cz%19[%07 grzybów mocniej lub sBabiej pachnie amoniakiem"
>>>>
>>>> :)
>>>>
>>>> Po obw%05chaniu wielu grzybów zakBadam na razie, |e lekki zapach
>>>> amoniaku
>>>> jest etapem procesu suszenia.
>>>>
>>>
>>> Hmmmm. Raczej nadpsucia.
>>> Grzyb ma pachnie%07 grzybem.
>>
>> :)
>> To czym wedBug ciebie pachnie grzyb, je[li pachnie grzybem???
>>
>>
>> https://forum.nagrzyby.pl/viewtopic.php?t%10057

(...)

>> Oczywi[cie nie wykluczam, |e ten amoniak nie niekoniecznie dobry
>> zapach...
>>
>
> Jakie to grzyby - konkretnie?

Podgrzybki, ale w różnym stadium podeschnięcia.
Te bardziej świeże (wilgotne) bardziej pachną amoniakiem.

Mimo wszystko wybiorę te o zapachu najbardziej neutralnym i tylko te
podsuszę.
Bo do reszty już nie mam zaufania :)

Mimo próby przekomarzanek - dziękuję Ikselka za pomoc!

--
Trefniś

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.10 Stokrotka
13.10 FEniks
13.10 Trefniś
13.10 Jarosław Sokołowski
13.10 FEniks
13.10 Jarosław Sokołowski
13.10 XL
13.10 XL
13.10 XL
13.10 XL
13.10 Trefniś
13.10 XL
26.10 wolim
26.10 Trefniś
Ciasto
Ale mleko!
Ale jajo!
Ciasto rzadkie na naleśniki
Ciasto rzadkie na naleśniki
Kara za oszukiwanie na maśle
Boki zrywać po sobocie ?
Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Przerywanie korzeniowych.
[OT] jak usunąć gluta?
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Przemiana Piekła w Niebo.
CONFIDENTIAL LETTER
Miałem Ci to powiedzieć osobiście.
Odpowiedz na zapytanie
Ostrzeżenie ducha to lipa.
podział Polski
RWE donosi z Wegier i Szwecji
Boże, nie mogę przestać myśleć o seksie!
Kolejna próba zlikwidowania mnie.
Zbadaj swoją kondycję psychiczną.
Wieki ciemne w Europie, a tymczasem w Chinach 1031-1095...
Niewolnictwo odchodzi w niepamięć Historii.
gruszek nie będzie
Ciasto
Trzy sita (znalezione w sieci)


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X