Data: 2006-09-20 01:44:07
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:eepshu$65n$1@inews.gazeta.pl...
> Mam śliczne siniaczki (podgrzybki brunatne) w liczbie 3 wiaderek, które
> chcą
> doczekać zimowych wieczorów. Zamrażalka odmawia przyjecia nastepnej
> porcji,
> słoiki z suszonymi przepełnione, marynata odpada...
>
> Czy da się je podsmażyć na oliwie, przełozyć do słoików i zapasteryzować
> jako bazę do sosów? Jeśli tak, to poproszę o szczegółowe wskazówki, co,
> jak,
> kiedy i gdzie... A może jeszcze inne pomysły na zawekowanie ich?
>
> --
> Pozdrawiam,
> Akulka
Witaj Akulko!
Dokładnie tak jak piszesz, z tym, że muszą być usmażone do stanu gotowego
(uwzgledniając pasteryzowanie). Nie mogą być na wpół surowe. Cebulę dopiero
po otwarciu...
|